Most Important Questions in Interview

 Posted by Syedshakeer on 2/18/2009 | Category: .NET Framework Interview questions | Views: 10537

Q1. Explain the differences between Server-side and Client-side code?
Ans. Server side code will execute at server (where the website is hosted) end, & all the business logic will execute at server end where as client side code will execute at client side (usually written in javascript, vbscript, jscript) at browser end.

Q2. What type of code (server or client) is found in a Code-Behind class? Ans. Server side code.

Q3. How to make sure that value is entered in an asp:Textbox control? Ans. Use a RequiredFieldValidator control.

Q4. Which property of a validation control is used to associate it with a server control on that page? Ans. ControlToValidate property.

Q5. How would you implement inheritance using VB.NET & C#? Ans. C# Derived Class : Baseclass
VB.NEt : Derived Class Inherits Baseclass

Q6. Which method is invoked on the DataAdapter control to load the generated dataset with data? Ans. Fill() method.

Q7. What method is used to explicitly kill a user's session? Ans. Session.Abandon()

Q8. What property within the asp:gridview control is changed to bind columns manually? Ans. Autogenerated columns is set to false

Q9. Which method is used to redirect the user to another page without performing a round trip to the client?
Ans. Server.Transfer method.

Q10. How do we use different versions of private assemblies in same application without re-build? Ans.Inside the Assemblyinfo.cs or Assemblyinfo.vb file, we need to specify assembly version.
assembly: AssemblyVersion

Asked In: Many Interviews | Alert Moderator 

Comments or Responses

Login to post response