how to know that the data is passed between dal,bal and presentation layer

Posted by Gogul under WCF on 4/5/2010 | Views : 7816 | Status : [Member] | Replies : 3
HI ALL,

I HAVE A "PRESENTATION LAYER" IN WHICH IAM PASSING A "INTEGER VALUE" IN TEXTBOX
I HAVE A "BUSINESS LAYER" THROUGH WHICH IAM PASSING THE "INTEGER TO DAL"
IN DAL IAM USING WCF CREATED SERVICE AND GETTING THE VALUE AND DISPLAYING IT
public interface IService1
{

[OperationContract]
string GetData(int value);

[OperationContract]
CompositeType GetDataUsingDataContract(CompositeType composite);

// TODO: Add your service operations here
}

public class Service1 : IService1
{
public string GetData(int value)
{

return string.Format("You entered: {0}", value);

}
problem:
IAM RUNNING THE APPLICATION BUT NO ERROR OR OUTPUT COMES,THE ASPX PAGE LOADS FINE

gogul


Responses

Posted by: Abhi2434 on: 4/5/2010 [Member] [Microsoft_MVP] [MVP] Silver

Up
0
Down
The code you have provided is just the Contract information. You need to host that WCF service and call it from your web application.

Also make sure that you call it Synchronously. Otherwise you might end up with no data based on WCF response time.


www.abhisheksur.com

Gogul, if this helps please login to Mark As Answer. | Alert Moderator

Posted by: Gogul on: 4/5/2010 [Member] Starter

Up
0
Down
IAM NOT GETTING WHAT U R COMING TO STAY. WHAT I HAVE DONE IS CREATED AN VIRTUAL DIRECTORY FOR DAL AND REFERENCED THE SERVICE TO BAL.THE BAL IS BUILT AND THE DLL OF BLL IS REFERNCED TO PAL.
I ALSO WANT TO KNOW HOW WEB CONFIG FILE HAS TO BE COMFIGURED IN DAL,BAL AND PAL


gogul

Gogul, if this helps please login to Mark As Answer. | Alert Moderator

Posted by: Vuyiswamb on: 4/5/2010 [Member] [MVP] [Administrator] NotApplicable

Up
0
Down
First Question

Did you add a Reference of the BLL in your Presentation Layer and did the intelisense show the method of the BLL ?

Second Question

Did you Disploy your Service ? or is the service Running before you try to use it ?

Third Question
Why dont you put a Break point from your Presentation layer and debug it to the point it access your service(if you have hosted the servcice) while it it runnning check the values returned by the service.

and lastly you have violated the forum ruls, number 2
http://www.dotnetfunda.com/forums/thread1503-forum-guidelines-before-posting-or-answering-a-question.aspx

Always use the Code tags or the tool bar provided to you when you post the code.

Thank you for posting at Dotnetfunda

Vuyiswa Maseko



Thank you for posting at Dotnetfunda
[Administrator]

Gogul, if this helps please login to Mark As Answer. | Alert Moderator

Login to post response